Blybatteri ABT


Blybatteri

Vi på ABT Batteri får ofta frågor om till exempel hur man laddar ett blybatteri, hur fungerar det när det laddas ur och laddas upp och så vidare. Just dessa frågor är återkommande därför tänkte vi besvara dessa för att underlätta för dig som kund. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har någon fråga eller fundering gällande blybatteri. Vi hjälper dig gärna.

 

Vi börjar med svar på fråga 1 – vad som händer när ett blybatteri laddas ur och laddas upp

När batteriet är i ett uppladdat tillstånd består det till största del av dels plattor med blyoxid samt blysvamp och syralösning. Sedan när urladdningen kommer omvandlas blyet och blir till blysulfat som är som ett vitt pulver i den fria luften. Samtidigt som detta sker så minskar halten av svavelsyran i syralösningen och densiteten sjunker enda ner mot 1,0.

 

Svar på fråga 2 – hur ett blybatteri faktiskt ska laddas

Det finns idag mängder med olika rekommendationer för vad som gäller för de olika typerna av marknadens blybatteri. Vi på ABT Batteri brukar generellt säga och ha som regel att man vid +25 grader Celsius i stadigvarande omgivningstemperatur kan ladda batteriet genom en cellspänning av 2,3V/cell. Laddningsspänningar som ligger under det kommer aldrig att ladda upp ett batteri fullt ut. Man kan snabba upp själva processen av laddning genom att ska en omrörning av syran i själva batteriet med en fri syra och därmed lyckas höja volten/cell. Man bör dock vara noggrann och se till så att en överladdning och urgasning inte sker.

 

Professionell hjälp och personlig rådgivning – kontakta oss

Vilket batteri som är bäst lämpat för dig och dina behov ser vi enkelt till att hjälpa dig med. Låt oss bara få veta vad du ska använda det till, när, hur mycket och hur ofta. Därifrån kommer vi på ABT-Batteri.se till att förse dig med ett grymt blybatteri till marknadens bästa pris.